maanantai 16. tammikuuta 2012

Riisi

Tässäpä on pari kuvaa siitä, että miten se riisi siellä Kiinassa kuivataan ja pakataan.

Riisin kuivausta
 Kuten näkyy. Riisiä kuivataan siellä maantiellä! Mitenkähän olis, kun lämpötilat ja auringon paiste on parhaillaan paahtavan lämmintä, ei taatusti tuosta tien pinnasta tartu riisiin mitään. Eihän?! 

No entäpä sitten pakkaaminen ja kuljetus? Ei sekään tälleen Suomalaisen näkökulmasta menis ainakaan meidän Eviralle läpi, vai?

"Lakastaan riisi kasaan ja heitetään kuorma-autoon..."
Nämä valokuvat on isoveljen vaimon Susannan ottamia, kun hän oli kävelyllä (jep, sitä samaa katua pitkin) äitinsä kanssa. Äiti oli tokaissu, että "nyt ymmärrän miksi Kiinalaiset syö AINOASTAAN kuorittua riisiä". Eihän kukaan Kiinalainen halua syödä riisiä kuorineen, kun tietää miten sitä on käsitelty. Ainakin osa "ravasta" poistuu, kun kuorikin poistetaan. Eli miettisin vielä sitä "terveellistä" tummaariisiä.

Eli ei muuta kuin Suomalainen ohrahelmi käyttöön!!! Paras riisin korvike ja vielä kotimainen.

1 kommentti:

  1. Kamerunissa kaakaopapuja kuivattiin maantien varressa ja työmiehet makasi niiden päällä... Ohrahelmistä olen tasan tarkkaan samaa mieltä. Vielä kun saisi äidin uskomaan, että se on mahtavaa myös karjalanpiirakan täytteenä.

    VastaaPoista